Roláda z jarního kuřete s vaječnou sedlinou

Ingredience

Home-Style Belgické řezy sůl/pepř 150 g
Kuře celé 150 g
Drůbeží jatýrka 50 g
Víno - portské 20 mo
Chléb toastový 50 g
Mléko 100 ml
Mouka polohrubá 20 g
Muškátový květ 1 g
Sůl 2 g
Pepř černý celý 1 g
Hrášek cukrový - kuličky 30 g
Máslo 50 g
Slanina anglická 30 g
 

Postup

Kuře si vykostíme a rozložíme na desku, maso ochutíme a klademe plátky anglické slaniny, drůbeží jatýrka marinovaná v portském vínu, přidáme sekanou jarní cibulku, zabalíme a pečeme na másle dozlatova. Hotovou roládu krájíme na plátky a servírujeme na vaječné sedlině. Vaječná sedlina: Mléko svaříme a rozmícháme v něm trochu polohrubé mouky. Přidáme vejce, sůl, mletý muškátový květ a kuličky sladkého hrášku. Gastronádobu si vymažeme tukem, nalijeme připravenou sedlinu a necháme ztuhnout ve vodní lázni. Po vychladnutí krájíme vaječnou sedlinu na plátky. Ve větším množství oleje si dozlatova osmažíme bramborové řezy se slupkou, ochucené mořskou solí a drceným pepřem. Na talíř položíme vaječnou sedlinu, na kterou položíme plátky rolády, doplníme bramborovými řezy a máslovou omáčkou.

 

Rozpočet

Počet porcí:

NázevPopisJednotkyČisté množstvíSkladová cena
Home-Style Belgické řezy sůl/pepřmraženég150 6,75 Kč
Kuře celémasog150 6,75 Kč
Drůbeží jatýrkamasog50 2,95 Kč
Víno - portskéalkoholmo20 3,92 Kč
Chléb toastovýpečivog50 0,75 Kč
Mlékomléčné výrobkyml100 1,25 Kč
Mouka polohrubámoukag20 0,14 Kč
Muškátový květkořeníg1 0,44 Kč
Sůldochucovadlag2 0,01 Kč
Pepř černý celýkořeníg1 0,36 Kč
Hrášek cukrový - kuličkymraženég30 1,35 Kč
Máslomléčné výrobkyg50 4,32 Kč
Slanina anglickámasog30 2,97 Kč
31,96 Kč

Uložit recept

 
 
 
Copyright © 2014 Farm Frites s.r.o. - všechna práva vyhrazena
Homepage | Sitemap | Design: studiomagent.cz
Webové stránky vytvořilo E-WORKS :: web studio | XHTML 1.0 | CSS 2