Konfitovaná loupaná plec s kapari omáčkou

Ingredience

Home-Style Belgické hranolky 200 g
Sůl 2 g
Sýr Chedar 70 g
Smetana na vaření 20 ml
Tymián čerstvý 2 g
Omáčka worchester 1 ml
Hovězí steak 200 g
Olej fritovací 20 ml
Pepř černý celý 1 g
Kapary - květ 30 g
Cibule 30 g
Mouka hladká 20 g
Šalvěj 2 g
 

Postup

Maso vložíme na mřížku a opečeme zprudka na krustu v konvektomatu nebo grilu při 300°C po dobu cca pěti minut. Poté maso zalijeme telecím juice (džus) a upravujeme při nízké teplotě
v holdomatu při 56 stupních po dobu 14 hodin. Maso poté krájíme na široké steaky a zprudka opékáme na barvu po obou stranách. Připravíme si cibulový základ s tymiánem a šalvějí, cibule musí být dozlatova. Základ zaprášíme moukou a zalijeme částí telecího juice a vínem. Povaříme a přidáme nasekané kapary a zalijeme smetanou. Dochutíme solí, pepřem a worchestrem. Podáváme s chedarem a domácími hranolky se slupkou.

 

Rozpočet

Počet porcí:

NázevPopisJednotkyČisté množstvíSkladová cena
Home-Style Belgické hranolkymraženég200 7,20 Kč
Sůldochucovadlag2 0,01 Kč
Sýr Chedarmléčné výrobkyg70 12,60 Kč
Smetana na vařeníkoloniálml20 1,40 Kč
Tymián čerstvýBylinky čerstvég2 0,68 Kč
Omáčka worchesterdochucovadlaml1 0,11 Kč
Hovězí steakmasog200 44,- Kč
Olej fritovacíkoloniálml20 0,56 Kč
Pepř černý celýkořeníg1 0,36 Kč
Kapary - květkoloniálg30 5,40 Kč
Cibulezelenina čerstvág30 0,43 Kč
Mouka hladkámoukag20 0,14 Kč
Šalvějkořeníg2 0,26 Kč
73,15 Kč

Uložit recept

 
 
 
Copyright © 2014 Farm Frites s.r.o. - všechna práva vyhrazena
Homepage | Sitemap | Design: studiomagent.cz
Webové stránky vytvořilo E-WORKS :: web studio | XHTML 1.0 | CSS 2