Hovězí steak na teplém bram.-zel. salátu

Ingredience

Home-Style Belgické řezy sůl/pepř 200 g
Hovězí steak - US Knuckle 200 g
Tomaty cherry 30 g
Tomaty sušené 20 g
Sýr Parmezán 20 g
Olej olivový 10 ml
Špenátové listy 20 g
Sůl mořská 3 g
Pepř černý celý 1 g
Bazalkové pesto 0
 

Postup

Ukrojíme si steak, který posypeme hrubou solí, drceným steakovým pepřem a necháme krátce odpočinout. Poté na rozpáleném grilu zprudka opečeme z obou stran a dáme na teplo „dojít“. Bramborové řezy si osmažíme dozlatova, vložíme je do pánve a rychle orestujeme s čerstvými listy špenátu, sušenými i čerstvými tomaty (můžeme přidat i kořenovou zeleninu na julienne). Vše dáme do talíře, přidáme kousky prokrojeného steaku, ochutíme bazalkovým pestem a dekorujeme slabými plátky sýru parmezán.

 

Rozpočet

Počet porcí:

NázevPopisJednotkyČisté množstvíSkladová cena
Home-Style Belgické řezy sůl/pepřmraženég200 9,- Kč
Hovězí steak - US Knucklemasog200 38,- Kč
Tomaty cherryzeleninag30 2,39 Kč
Tomaty sušenézelenina sušenág20 5,76 Kč
Sýr Parmezánmléčné výrobkyg20 4,90 Kč
Olej olivovýolejml10 0,64 Kč
Špenátové listyzeleninag20 2,40 Kč
Sůl mořskákořeníg3 0,03 Kč
Pepř černý celýkořeníg1 0,36 Kč
Bazalkové pestopolotovary0 1,23 Kč
64,71 Kč

Uložit recept

 
 
 
Copyright © 2014 Farm Frites s.r.o. - všechna práva vyhrazena
Homepage | Sitemap | Design: studiomagent.cz
Webové stránky vytvořilo E-WORKS :: web studio | XHTML 1.0 | CSS 2