Hovězí špalík ve víně na zeleninovo-bramborovou kaší

Ingredience

Farm Frites Bramborová kaše 200 g
Hovězí přední - krk 200 g
Víno červené 20 ml
Paprika MIX 33 g
Cibule 250 g
Pepř černý 2 g
Sůl 2 g
Olej stolní 10 ml
Česnek 20 g
Petrželka plochá 3 g
Cibule červená 33 g
Cibule 57 g
Demi glace 30 ml
 

Postup

Hovězí krk si očistíme a pomocí provázku svážeme do špalíků.
Z cibule a stroužků česneku si připravíme tmavý základ, do
kterého přidáme omáčku demi glace a červené víno. V tomto
základu maso pečeme při nízké teplotě 95°C minimálně
12 hodin. Bramborovou kaši dochutíme, přidáme kousky
čerstvé papriky a sekané petrželky. Na pávni si orestujeme
červenou cibuli, kterou zastříkneme červeným vínem. Na
talíř servírujeme zeleninovo-bramborovou kaši, do které
položíme špalík hovězího, který je obalený v sekané petrežlce,
přidáme orestovanou červenou cibulku a doplníme dohladka rozmixovanou omáčkou.

 

Rozpočet

Počet porcí:

NázevPopisJednotkyČisté množstvíSkladová cena
Farm Frites Bramborová kašemraženég200 9,38 Kč
Hovězí přední - krkmasog200 17,60 Kč
Víno červenévínoml20 0,67 Kč
Paprika MIXzeleninag33 1,62 Kč
Cibulezeleninag250 3,09 Kč
Pepř černýkořeníg2 0,71 Kč
Sůldochucovadlog2 0,01 Kč
Olej stolníolejml10 0,23 Kč
Česnekzeleninag20 1,50 Kč
Petrželka plochá kořeníg3 0,14 Kč
Cibule červenázeleninag33 0,53 Kč
Cibulezeleninag57 0,71 Kč
Demi glacepolotovarml30 0,92 Kč
37,11 Kč

Uložit recept

 
 
 
Copyright © 2014 Farm Frites s.r.o. - všechna práva vyhrazena
Homepage | Sitemap | Design: studiomagent.cz
Webové stránky vytvořilo E-WORKS :: web studio | XHTML 1.0 | CSS 2