Hovězí líčka s restovanou kořenovou zeleninou

Ingredience

Home-Style Belgické hranolky 150 g
Karotka 100 g
Celer bulva 100 g
Rucola 5 g
Cibule 70 g
Olej stolní 20 ml
Víno červené 20 ml
Česnek 20 g
Ředkev - žlutá Daikon 30 g
Sůl 2 g
Pepř černý celý 1 g
Hovězí líčka 150 g
Demi glace omáčka 0 ks
 

Postup

Hovězí líčka si omyjeme, očistíme a ochutíme drceným pepřem, solí a necháme odpočinout. Mezitím si připravíme z cibule a kořenové zeleniny silný základ, který zalijeme omáčkou demi glace a provaříme. Do základu vložíme hovězí líčka, přilijeme červené víno a vložíme s poklicí do trouby nebo konvektomatu a pečeme při 90°C cca 10 hodin. (Pečeme nejlépe přes noc a pečeme pomocí nízké teploty, aby maso bylo měkké, ale zůstalo šťavnaté.) K tomuto pokrmu si ufritujeme hranolky se slupkou. Jakmile jsou líčka hotová, tak si v pánvi orestujeme kořenovou zeleninu (celer bulva, karotka, ředkev), kterou si vykrojíme do tvaru hranolek, přidáme čerstvou rucolu a ochutíme. Hotovou směs servírujeme na talíř, přidáme bramborové hranolky a přiložíme hotová líčka s omáčkou.

 

Rozpočet

Počet porcí:

NázevPopisJednotkyČisté množstvíSkladová cena
Home-Style Belgické hranolkymraženég150 5,80 Kč
Karotkazeleninag100 1,03 Kč
Celer bulvazeleninag100 3,53 Kč
Rucolazeleninag5 1,- Kč
Cibulezeleninag70 1,01 Kč
Olej stolnídochucovadlaml20 0,46 Kč
Víno červenédochucovadlaml20 0,80 Kč
Česnekzeleninag20 0,66 Kč
Ředkev - žlutá Daikonzeleninag30 1,16 Kč
Sůldochucovadlag2 0,01 Kč
Pepř černý celýkořeníg1 0,18 Kč
Hovězí líčkamasog150 10,35 Kč
Demi glace omáčkapolotovaryks0 3,89 Kč
29,88 Kč

Uložit recept

 
 
 
Copyright © 2014 Farm Frites s.r.o. - všechna práva vyhrazena
Homepage | Sitemap | Design: studiomagent.cz
Webové stránky vytvořilo E-WORKS :: web studio | XHTML 1.0 | CSS 2