Filírovaný steak s bramborovými plátky

Ingredience

Home-Style Belgické plátky kořeněné 150 g
Hovězí steak - Striploin 200 g
Sůl mořská 3 g
Pepř steakový - wiberg 2 g
Olej stolní 20 ml
Olej fritovací 20 ml
Vanilla burboun - prášek 0.20 g
Feferonky čerstvé 2 g
Česnek 30 g
Salát rucola 10 g
Pepř zelený 3 g
Demi glace omáčka 0
 

Postup

Hovězí steak si posypeme mořskou solí, pepřovým kořením a necháme krátce odležet. Poté zprudka orestujeme na tále (střed musí zůstat růžový). Bramborové pikantní plátky si osmažíme dozlatova a necháme odkapat. Česnek si upečeme, aby zkaramelizoval a připravíme si omáčku. Do demi glace si přidáme čerstvou feferonku, drcenou vanilku, zelený marinovaný pepř a vše svaříme. Na talíř si položíme filírovaný steak, osmažené bramborové pikantní plátky, doplníme omáčkou a dekorujeme čerstvou rucolou a pečeným česnekem.

 

Rozpočet

Počet porcí:

NázevPopisJednotkyČisté množstvíSkladová cena
Home-Style Belgické plátky kořeněnémraženég150 6,75 Kč
Hovězí steak - Striploinmasog200 49,- Kč
Sůl mořskásůlg3 0,03 Kč
Pepř steakový - wibergkořeníg2 0,85 Kč
Olej stolnídochucovadlaml20 0,46 Kč
Olej fritovacíkoloniálml20 0,56 Kč
Vanilla burboun - prášekkořeníg0.2 1,40 Kč
Feferonky čerstvézeleninag2 0,34 Kč
Česnekzeleninag30 2,48 Kč
Salát rucolazeleninag10 1,75 Kč
Pepř zelenýkořeníg3 0,45 Kč
Demi glace omáčkapolotovary0 0,92 Kč
64,99 Kč

Uložit recept

 
 
 
Copyright © 2014 Farm Frites s.r.o. - všechna práva vyhrazena
Homepage | Sitemap | Design: studiomagent.cz
Webové stránky vytvořilo E-WORKS :: web studio | XHTML 1.0 | CSS 2