Brendlovaný Brisket Bourguignon

Ingredience

Farm Frites Bramborové Rösties 200 g
Víno červené 50 ml
Sůl 2 g
Slanina anglická 20 g
Pórek 70 g
Žampiony čerstvé 50 g
Bylinky směs - čerstvé 20 g
Olej fritovací 20 ml
Pepř černý celý 1 g
Cibule 30 g
Hovězí steak - US Brisket 200 g
Demi glace omáčka 0 ks
Vývar hovězí 0 ks
 

Postup

Na pánvi osmahneme proužky anglické slaniny, přidáme cibuli, osmahneme dozlatova a odstavíme. Ve velkém hrnci rozpustíme husí sádlo, opečeme kousky masa, dokud se nezatáhnou, poté přilijeme bujon a vyrestujeme. Do hrnce přidáme cibuli se slaninou, podlijeme
vínem, osolíme, opepříme a přidáme bouquet garni. (U přípravy masa se bouquet garni používá ve složení bazalka, oregano, saturejka, šalvěj a rozmarýn.) Přikryjeme a dusíme na mírném ohni asi 2 hodiny. V dalším hrnci povaříme 15 minut v malém množství bujonu očištěné
a na plátky nakrájené žampiony. Polovinu rozmixujeme a rozředíme vývarem, poté vše přidáme do hrnce s masem. Vaříme ještě 30 minut bez pokličky. Odstraníme bouquet garni, dochutíme dle potřeby a podáváme posypané nasekanou čerstvou petrželí, glazovaným pórkem a dozlatova osmaženými bramborovými Rösties.

 

Rozpočet

Počet porcí:

NázevPopisJednotkyČisté množstvíSkladová cena
Farm Frites Bramborové Röstiesmraženég200 11,20 Kč
Víno červenédochucovadlaml50 2,- Kč
Sůldochucovadlag2 0,01 Kč
Slanina anglickámasog20 1,98 Kč
Pórekzeleninag70 2,05 Kč
Žampiony čerstvéhoubyg50 2,60 Kč
Bylinky směs - čerstvéčerstvé bylinkyg20 4,- Kč
Olej fritovacíkoloniálml20 0,56 Kč
Pepř černý celýkořeníg1 0,36 Kč
Cibulezelenina čerstvág30 0,43 Kč
Hovězí steak - US Brisketmasog200 27,- Kč
Demi glace omáčkapolotovaryks0 1,11 Kč
Vývar hovězípolotovaryks0 0,53 Kč
53,83 Kč

Uložit recept

 
 
 
Copyright © 2014 Farm Frites s.r.o. - všechna práva vyhrazena
Homepage | Sitemap | Design: studiomagent.cz
Webové stránky vytvořilo E-WORKS :: web studio | XHTML 1.0 | CSS 2