Bramborové špízy na rozmarýnu, guacamole

Ingredience

Home-style Bramborové řezy sůl/pepř 200 g
Rozmarýn čerstvý 5 g
Špek tyrolský 20 g
Tomaty cherry 30 g
Sůl mořská hrubá 2 g
Cibule červená 30 g
Avokádo 0.25 ks
Paprika MIX 50 g
Tomaty čerstvé 20 g
Olej fritovací 20 ml
Cibulka šalotka 20 g
Česnek 20 g
Pepř černý celý 1 g
 

Postup

Nejprve si připravíme guacamole dip. Budeme potřebovat zralé avokádo a tomaty, česnek, šalotku, mořskou sůl a drcený pepř. Avokádo rozkrojíme, vyndáme pecku a dužinu rozetřeme (pokud ji musíme krájet, avokádo není zralé) s na kostičky nakrájenou dužinou tomat, jemně nasekanou šalotkou a česnekem, přidáme sůl, pepř, zamícháme a dáme vychladit (aby dip nečernal, přidejte pár kapek limetky nebo citronu). Ve větším množství oleje osmažíme bramborové plátky se slupkou, mořskou solí, drceným pepřem dozlatova a necháme okapat. Červenou cibuli, barevnou papriku a tyrolský špek si nakrájíme na stejně velké kousky jako jsou brambory a začneme střídavě s cherry tomaty napichovat na dřevnaté stonky rozmarýnu. Takto připravené špízky klademe na talíř, přidáme vychlazený guacamole dip a můžeme servírovat.

 

Rozpočet

Počet porcí:

NázevPopisJednotkyČisté množstvíSkladová cena
Home-style Bramborové řezy sůl/pepřmraženég200 9,- Kč
Rozmarýn čerstvýbylinkyg5 1,80 Kč
Špek tyrolskýmasog20 4,70 Kč
Tomaty cherryzeleninag30 2,04 Kč
Sůl mořská hrubádochucovadlag2 0,04 Kč
Cibule červenázeleninag30 0,42 Kč
Avokádoovoceks0.25 4,50 Kč
Paprika MIXzeleninag50 4,- Kč
Tomaty čerstvézeleninag20 0,64 Kč
Olej fritovacíkoloniálml20 0,56 Kč
Cibulka šalotkazeleninag20 0,98 Kč
Česnekzeleninag20 0,66 Kč
Pepř černý celýkořeníg1 0,18 Kč
29,52 Kč

Uložit recept

 
 
 
Copyright © 2014 Farm Frites s.r.o. - všechna práva vyhrazena
Homepage | Sitemap | Design: studiomagent.cz
Webové stránky vytvořilo E-WORKS :: web studio | XHTML 1.0 | CSS 2