Bramborové laskonky se švestkovým coulis

Ingredience

Farm Frites Bramborová kaše 30 g
Zmrzlina - vanilková 50 ml
Víno červené 2 ml
Mléko kokosové 20 ml
Máslo 20 g
Vejce 1 ks
Máta peprná 2 g
Švestky mražené 50 g
Cukr krystal 50 g
Ořechy vlašské 30 g
Puding vanilka 2 g
 

Postup

Do misky dáme bílky s krystalovým cukrem a ušleháme velmi hustý sníh. Do sněhu vmícháme moučkový cukr, oříšky a bramborovou kaši. Plech vyložíme papírem na pečení a na něj položíme šablonu na laskonky. Do každého otvoru dáme lžičku bramborového krému, rozetřeme, stěrkou uhladíme a setřeme přebytečný krém. Opatrně šablonu odstraníme a položíme na další plech. Laskonky sušíme pomalu v troubě vyhřáté na 100°C asi 20 - 30 minut. Musí být tvrdé, ale nesmí zhnědnout. Hotové vychladlé laskonky plníme lískooříškovým krémem.
Griliáš - cukr nasypeme do kastrolu a na mírném ohni z něj za stálého míchání vyrobíme karamel. Přidáme kokosové mléko (pozor,bude prskat a bublat), pořádně rozmícháme. Poté ihned přidáme opražené ořechy. Na závěr přidáme a pořádně rozmícháme máslo nebo jiný margarín. Odstavíme z ohně a za občasného promíchání necháme malinko vychladnout a poté porcujeme. Na talíř dáme naplněnou laskonku s kouskem griliáše, doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny, švestkovým coulis a dekorujeme čerstvou mátou.

 

Rozpočet

Počet porcí:

NázevPopisJednotkyČisté množstvíSkladová cena
Farm Frites Bramborová kašemraženég30 1,35 Kč
Zmrzlina - vanilkovázmrzlinaml50 3,05 Kč
Víno červenédochucovadlaml2 0,80 Kč
Mléko kokosovékoloniálml20 1,- Kč
Máslomléčné výrobkyg20 1,73 Kč
Vejcekoloniálks1 2,04 Kč
Máta peprnábylinkyg2 0,37 Kč
Švestky mraženénowacog50 4,- Kč
Cukr krystalCukr krystalg50 1,14 Kč
Ořechy vlašskéořechyg30 5,06 Kč
Puding vanilkakoloniálg2 0,14 Kč
20,68 Kč

Uložit recept

 
 
 
Copyright © 2014 Farm Frites s.r.o. - všechna práva vyhrazena
Homepage | Sitemap | Design: studiomagent.cz
Webové stránky vytvořilo E-WORKS :: web studio | XHTML 1.0 | CSS 2